mandag den 15. oktober 2012

Lone og Tommy i San Francisco, del I

Nu har bloggen vist efterhånden stået stille i et par uger, så det er på høje tid med en opdatering.


Mandag d. 1. oktober præcis kl. 16 forlod jeg mit hjem med en papirspose fyldt med tøj og rygsækken godt spændt fast på ryggen. Det boblede i min mave af spænding og forventning… 
Årsag: Præcis på dette tidspunkt landede mine forældre i San Francisco International Airport (jeg havde faktisk siddet og fulgt flyet via en hjemmeside, der sporer fly over hele verden. Tak morfar for tippet ;-) ).

Var det en smule optimistisk at begynde gåturen mod deres hotel i samme øjeblik, de landede? Meget (selvom gåturen er 45 min)! Især fordi de naturligvis skulle igennem en kontrol fra de amerikanske myndigheders side og hente udlejningsbil samt køre turen på mindst 40 minutter til Berkeley. Hmm… Jeg tænkte vist ikke rationelt, da jeg var overbevist om, at de kunne være ved hotellet kl. 17.15.

Det hjalp så heller ikke, at de til at starte med fik udleveret en stor amerikansk flyder, som Tommy nægtede at have med at gøre. Til sidst fik han frit valg af en hel række biler, hehe. Hvad der yderligere ikke gjorde situationen bedre var, at de havde besvær med at følge Børge.
Børge? Ja, den GPS de havde lånt. I ved, hvordan man kan møde en person og efter at have hørt deres navn tænke ’Selvfølgelig, du kan jo ikke hedde andet!’. Sådan var det med Børge :-)
På et tidspunkt skrev Lone en besked til mig, om at de var der om 30 minutter. Da jeg stadig ikke tænkte rationelt pga. forventningens glæde, var jeg overbevist om, at hun da måtte mene 3 minutter og bare havde skrevet forkert. Efter 10 minutters venten var jeg stadig overbevist om dette…

Endelig! Omkring kl. 19.30 trillede en stor, (selvlysende) grøn bil ind på Rodeway Inn’s parkeringsplads. Tænk, mine forældre var her. I Berkeley! (Også) deres første besøg i USA. 

Vi fik værelset, som egentlig var ganske fint og vigtigst af alt rent. Der var to mindre dobbeltsenge og selvfølgelig havde de fået plads til en stor fladskærm med tilhørende kanalboks, som var boltet fast i bordet (og dermed optog værdigfuld bordplads). Der var dog kun med nød og næppe plads til Lone og Tommys kufferter – og de kunne i hvert fald ikke pakke andet tøj end jakkerne ud.

Kort efter deres ankomst gik vi hen på et nærliggende pizzeria for at få lidt hurtig aftensmad. Det viste sig dog, at de lokale hold vist både spillede baseball og football, hvilke blev transmitteret på intet mindre end 5 store fjernsyn (alt er bare større herovre). Vi fik lige klemt os ned ved det sidste ledige bord, men jeg behøves vel ikke nævne, at det var en smule svært at føre en samtale?

Jeg havde lagt et program for dagen efter, hvilket betød, at vi skulle tidligt op for at være inde i San Francisco, inden Tartine åbnede. Lone måtte derfor smide al eventuel jetlag overbord og gnide søvnen ud af øjnene allerede kl. 5 tirsdag morgen. (De havde vist begge to sovet mindre godt, fordi der havde været en del larm fra lastbiler… 
Det viste sig senere, at vinduet havde stået åbent. Derudover var strømmen gået aftenen før, så vi gik i seng i mørke. Vi havde ikke tænkt på at slukke lyset (for det var der jo ikke), så da strømmen kom igen, vågnede vi af det helt store lysshow på værelset og i badeværelset).

På vej ind til San Francisco skal man betale $6 for at krydse Bay Bridge. Vi ramte ind i morgentrafikken, så det betød lang kø ved betalingsrækkerne. Jeg sad og småhoppede nervøst på bagsædet over de 10 rækker af biler, som var så frygtelig lange. Og da vi endelig kom ind i nærheden af Tartine, var det ikke helt så let at finde parkering. Det viste sig, at der er forskellige typer parkometre; til nogle skal man have et specielt kort, mens andre kræver noget andet… 
Derudover er en del af parkeringshusene permanent fyldte og har derfor kun åbent for nye månedsmedlemmer. Heldigvis havde jeg gjort lidt research hjemmefra og noteret adressen ned på ikke bare eet, men tre parkeringshuse (når det handler om Tartine, gælder det om at være knivskarp). 

Da vi havde smidt bilen og trasket de tre blokke hen til Tartine, var bageriet allerede åbnet. Men… Der var ingen kø… Vi vadede direkte ind og satte os ned ved mit stambord. Jeg kunne ikke samle min kæbe op igen. Ganske vist var det tirsdag, men vi snakker jo Tartine?

Vi bestilte en række croissanter og en stor brødpudding til deling (da jeg insisterede på, at de smagte den). Vores ordre var vist en smule præget af øjnene og min entusiasme frem for maven, for jeg pakkede adskillige godbidder ned i vitawrap og derefter yderligere ned i en plastikbøtte (som sagt: altid knivskarp når det handler om Tartine).

Derefter havde jeg planlagt en tur til Twin Peaks. Lone døjede desværre med ondt i hoften, hvilket var blevet forværret af flyveturen, så vi tog bilen et godt stykke op mod de to toppe. Alligevel var der et stykke vej, som blev tilbagelagt på gåben (Lone indrømmede senere, at det havde været en kamp at nå toppen, men på det tidspunkt blev alle spørgsmål ind til hendes hofte selvfølgelig besvaret med et smil og et ”det er ikke så slemt”). 
På toppen havde vi kun selskab af en enkelt anden person, som sad og holdt en pause. Jeg fik spurgt, om ikke han ville tage et billede af os, hvilket selvfølgelig ikke var noget problem. Smågrinende stillede mine forældre op til et famøst familiebillede (jeg var ligeglad, for jeg havde på forhånd besluttet, at jeg altså bare ville have et billede, hvor vi alle tre var på som minde om turen).

Efter Tartine tog vi op til færgebygningen (the Ferry Building), hvor det var markedsdag. Jeg havde egentlig også planlagt, at vi skulle på byens kunstmuseum, da der er gratis adgang om tirsdagen. Men på vej til markedet, kørte vi forbi og så en kø, der var tre gange køen til Tartine, når den er værst. Så den idé blev hurtigt droppet (især fordi de ikke havde nogen kunstværker på Lones must-see liste).   

Frokosten blev også indtaget på markedet; Lone og jeg fandt en bod med tamales (en mexicansk spise, hvor grønsager er pakket ind i en slags tyk majsdej, som så er rullet stramt i blade, der sidder omkring en majskolbe, og til sidst dampet), mens Tommy fandt en burger. Vi slog os ned på en stor trappe, men bedst som vi sad og nød maden, stod der pludselig en vagt foran os og holdt et skilt op ”Food must nok be consumed on the stairs”. Helt ærligt…

Aftensmaden blev indtaget på en lille café ved navn Blue Barn, som sælger både salater og sandwiches. Jeg fik den lækreste salat med ovnristede rødbeder, balsamico, kandiserede pekannødder, blandet salat og grillet tofu. Der var også mulighed for at blande sin helt egen salat vha. et skema, hvor man så krydsede de ingredienser af, man kunne tænke sig. Alt var super frisk og velkrydret; og i løbet af ugen endte vi da også med at frekventere dette sted yderligere to gange.


Resten af besøget følger i de følgende to indlæg (det samlede blogindlæg fyldte seks sider i Word, så for ikke at dræbe jeres læselyst helt, måtte jeg hellere splitte det op).
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar