Fredag var vi igen inde i San Francisco, og derfor startede
dagen naturligvis på Tartine, hvor Tommy afprøvede deres morning buns (taget i
betragtning, at der ikke blev nogen godbid til overs, må den være faldet i hans
smag).
(Lone og Tommy venter trofast i køen. Nu ved de jo godt, hvilket paradis der venter dem.)(Jeg er altså sikker på, at Tommys morning bun faldt i god jord - trods hans ansigtudtryk)
(Demonstration af, hvor tyk appelsinjuicen er: Sugerøret kan stå helt af sig selv :-D )
Derudover fandt vi ud af, at der faktisk er refill af sort kaffe (al det
man vil). Jeg tror, at Lone næsten fik tømt en hel beholder på egen hånd ;o) Og
hun fulgte naturligvis op med mindst to venti cafe latte fra Starbucks senere
på dagen (med nonfat milk, altså ikke bare skummetmælk, men rent faktisk mælk
med 0 gram fedt. Dét kan der ikke være mange kalorier i).
Hovedpunktet på dagsordenen var at gå over Golden Gate
Bridge og tilbage igen, hvilket er en tur på ca. 5 km. Allerede halvvejs ovre
broen havde vi dog allerede fået nok. Vejen er vist femsporet, og pga. de mange
samlinger i asfalten larmer trafikken en hel del. Derudover skulle vi dele et
smalt fortov (som blev endnu smallere nogle steder pga. rekonstruktionsarbejde)
med cyklisterne og de øvrige fodgængere – i begge retninger!
(Endnu engang fik jeg lokket dem med til et familiefoto, men denne gang klarede jeg det dog selv vha. en pæl og selvudløser.)
Vi fik dog kæmpet
os over på den anden side og så vendte vi om; det kunne ikke gå hurtigt nok med
at komme tilbage og væk fra larmen. Vejret var okay. Vi kunne se byen fra
havnesiden, men det havde vi allerede set, da vi sejlede til Alcatraz.
Misforstå mig ikke… Broen skuffer på ingen måde, men den er bare pænere på
afstand ;o)
Den sene frokost blev indtaget på stamstedet Blue Barn, og
dernæst drak vi varm chokolade i Christopher Elbows fornemme chokoladebutik.
Jeg valgte en kokos-karry udgave, der bestod af mørk chokolade, kokosmælk og en
smule karrypulver (ingen alm. mælk), mens Tommy fik en med hasselnød (det
lignede, at servitricen tilsatte en tyk praline, der var blendet til det
flydende), og Lone fik en passionsfrugt-udgave. Det var genialt at have dem med
derind, for på den måde kunne jeg smagte tre forskellige varianter på én gang!
:-D
Dernæst hjalp Børge os med at vende snuden og det grønne lyn
mod Berkeley.
Vi havde egentlig bare lyst til noget nem aftensmad, så vi kørte
til Whole Foods i Berkeley. Her valgte vi alle en lille portion suppe, som vi
kunne tage med tilbage til hotellet.
Nu tænker I nok, at det ikke kan tage lang
tid. Det tror jeg også, at Tommy tænkte… Men han havde glemt, hvem han var på
indkøb med.
Vi var mindst en halv time i supermarkedet, da Lone gerne ville
have lidt godbidder i form af småkager til at guffe på hotelværelset om
aftenen, og jeg ville gerne have et stykke brød til suppen. Sidstnævnte skulle
naturligvis ristes i en toaster, som vist havde set bedre dage, hvorfor det tog
sin tid. Og Lones småkager blev skiftet ud X antal gange; til sidst endte hun
faktisk med nogle, som vist bare var tørrede brødskiver (det var ikke lige den
forståelse af godbidder, som hun havde haft).
Det var dog heller ikke helt problemfrit at have Tommy med i
supermarkedet. Efter han havde fyldt suppe i sit pap-togo bæger, satte han låg
på og placerede det i en brun papirspose. Og hvad gør manden så? Han taber den
naturligvis på gulvet!
Heldigvis havde han krøllet papirsposens åbning godt sammen, så det ikke løb ud på gulvet (med
det samme), men papirsposen var nogle steder gennemblødt, da han samlede den
op. Og hvad gør manden så dernæst? Han skjuler sin ugerning ved at placere
posen med flydende indhold ved foden af et stativ ude af syne for de fleste :-D
Stakkels Lone havde tidligere bemærket, at det var
beundringsværdigt, hvordan de amerikanske supermarkeder kunne have så mange
varer i løsvægt, som man selv skal tage – og alle steder er der pænt rent
omkring disse beholdere, fordi folk håndterer varerne så forsigtigt. Det var
lige ind til, Tommy kom på besøg… (Nervøst måtte jeg sige, at deres besøg ville
resultere i, at jeg ikke kunne komme nogen steder i byen efterfølgende. Først
Thai-restauranten og nu supermarkedet…)
Så nærmer vi os slutningen på ugen, nemlig lørdag.
Denne dag
kørte vi nordpå til Napa Valley for at se på vinfarme. Det viste sig, at der i
Napa Valley er to store hovedveje, som nærmest løber parallelt fra syd til
nord, og herpå ligger vinfarmene som perler på en snor.
Den første, vi kom
forbi, var nærmest et stort slot:
Efter Tommy havde prøvesmagt et glas vin der,
gik vi en tur væk fra de andre turister og ud i vinmarkerne. Vi endte med at
komme så langt væk fra farmen og de ansatte, at vi ubemærket kunne gå rundt og
spise alle de vindruer, vi orkede (høstsæsonen var lige slut, men der sad en
masse mindre klaser tilbage med både modne og lettere soltørrede druer;
sidstnævnte smagte, ikke så pudsigt, som en blanding af rosiner og vinduer).
Lone og jeg morede os meget med, at vi både fik prøvesmagt Pinot Noir og Sirac.
Og vi føler os nu begge kvalificerede til at sige, at Sirac er den bedste drue
;o)
Dernæst gik turen til Robert Mondavi og til sidst til Beringer.
Begge kendte farme, som Tommy (og mere overraskende, Lone) kendte hjemmefra.
Også her prøvesmagte Tommy sagerne, mens jeg spiste løs af de snacks, der
fulgte med.
(I byen, hvor vi spiste frokost, fandt Lone pudsigt nok garn fra Marianne Isager.)
Vi tog den anden hovedvej tilbage til Berkeley, hvorefter vi
tog hen og spise på Cafe Gratitude. Eftersom det er en vegansk og meget
alternativ restaurant (både på menukortet og atmosfæren), var jeg ret spændt
på, om vi kunne finde noget til Tommy på menukortet.
Heldigvis var dagens suppe
noget så uskyldigt som en cremet tomatsuppe, så den blev bestilt, mens Lone og
jeg begge snuppede dagens ret, der var tacos med sorte bønner, en bestemt type
græskar og en stærk creme af cashewnødder på toppen. Dertil fik vi en portion
stegte kartofler med samme stærke creme. Tommy var så sød at rose sin simple
tomatsuppe adskillige gange :-$
Søndag var vores sidste dag, da de skulle af sted frygtelig
tidligt næste morgen. Derfor stod den på ren hygge. Morgenmad på Tartine (ja,
jeg ved godt, at I tænker ”Nu igen? Lavede I ikke andet?”).
For tredje gang i
træk lykkedes det os at få mit stambord, hvilket jeg måtte høre meget for fra
Tommy, fordi jeg havde advaret dem så meget om lange køer og tålmodighed for at
få et bord. Det skal så lige siges til mit forsvar, at det altså er tre gange
så let, når man er tre personer, der kan arbejde strategisk sammen om at erobre
bord og bestille kage.
Derefter viste jeg dem Rainbow Grocery, så de kunne se den
største løsvægtsafdeling af både krydderier, teer, pasta, müsli, mel, ris,
linser mv., jeg har set i et supermarked herovre. De skulle naturligvis også se
grønsagsafdelingen, der bugnede af mærkelige svampe, eksotiske frugter,
underlige tørrede frugter og sågar bland selv salat, der var rengjort.
Herefter
gik vi ind i Nordstrom, der er et stort indkøbscenter (ala Magasin) på Market
Street. Vi var ikke gået mere end 10 skridt ind, før vi konkluderede, at der
ikke var noget at komme efter for os… Der var jo nærmest ingen madafdelinger,
men kun tøj og sko?!
(Tommy ved det lækreste gaskomfur i Williams-Sonoma.)
Lone havde foreslået, at vi kunne se Marcus Niemann
Department Store, men pga. oplevelsen af Nordstrom blev denne idé skrottet. I
stedet gik vi hele vejen op til Blue Barn (hvilket er en ret lang gåtur op og
ned af bakkede gader). Tommys fod begyndte undervejs at volde problemer, men
han hang i (Lones hofte havde det sikkert heller ikke for svært). Havde det
ikke været for mig, var de helt sikkert kørt derop!
Hvad gjorde vi så efter Blue Barn? I gætter det aldrig…
Vi skyndte os hele den lange vej tilbage til Tartine for at
få eftermiddagskaffe. Når jeg siger, at vi skyndte os, er det faktisk
bogstavligt ment. Jeg troede, at de lukkede klokken 18, og da vi var fem blokke
fra bageriet, var klokken allerede 17.
(Lone og Tommy fik deres sag for i det bakkede terræn.)
Den sidste blok småløb jeg, mens Lone og
Tommy kom humpende efter mig. Da jeg nåede åbningen, var der kø (om morgenen
havde der været 30 i kø, inden døren åbnede; vi kom heldigvis splitsekunder før
langt størstedelen), men hurtigt fik jeg orienteret mig på skiltet. Yes! De
lukkede først kl. 20. Herefter placerede vi os roligt om bag i køen, der talte
mindst 10 mennesker uden for døren.
Så snart vi satte fod ind i lokalet, gik jagten på et bord.
Tommy fandt et og slog sig ned, mens vi stod i kø. Pludselig begyndte damen ved
bordet ved siden af ham at skælde ud, fordi han tog et bord, før vi havde
bestilt og fået kagerne. Snu, som Tommy var, lod han, som om han var en dum
turist, der ikke fattede, hvad hun sagde, og efter lidt mere udskældning og
vrede blikke opgav hun ”den dumme turist”.
I mellemtiden var det blevet vores tur i køen, og vi bestilte
en banana cream pie samt et stykke af deres skiveskårne chokoladekage (den
smagte meget som de kompakte (på den gode måde) chokoladekager, Lone ofte
bagte, når vi skulle have kage med i skole). Mums!
Der var en smule chokoladekage til overs, som jeg pakkede
sirligt ned (i løbet af ugen blev de nedpakkede godbidder i min plastikbøtte
skiftet ud med nye, hver gang vi var på Tartine). Herefter kørte vi tilbage til
Berkeley.
Ingen af os var mere sultne, så aftensmaden blev droppet, og jeg
pakkede mine sager. Efter lidt hygge på værelset, kørte vi hen for at sætte mig
af.
Ferien var slut…
Jeg måtte tilbage til hverdagen; en hverdag som med et føltes uoverskueligt tom, fordi jeg pludselig var helt alene igen…
Ferien var slut…
Jeg måtte tilbage til hverdagen; en hverdag som med et føltes uoverskueligt tom, fordi jeg pludselig var helt alene igen…
(Billedet er taget i flyveren på vej hen til mig, så det er altså ikke, fordi de er på vej hjem, at de smiler sådan ;-) ).
Nøj, hvor jeg savnede dem de første par dage. Det er blevet
bedre, men i skrivende stund, hvor jeg sidder inde i San Francisco og drikker
mocha på Four Barrel, gør det stadig lidt ondt (næsten en hel uge efter deres hjemrejse).
Man bliver åbenbart aldrig for gammel til at savne sine forældre?!
Man bliver åbenbart aldrig for gammel til at savne sine forældre?!
I morges var jeg på Tartine, men
pludselig var det ikke det samme længere...
Selvfølgelig er det naturligt at have hjemve efter en så
fantastisk uge med besøg hjemmefra, og jeg er opmærksom på at nyde tiden
herovre i fulde drag (for det ER et paradis for vegetarer/brød/kaffe-nørder).
Derudover er jeg så heldig, at Cecilie kommer herover om 1½ måneds tid, hvorefter
vi holder tre ugers ferie i San Francisco/New York/Boston, inden turen går i
samlet trop tilbage til Danmark.
Så jeg hænger i og er ved godt mod, men savnet til dem
derhjemme gør lidt ondt en gang imellem…
Det lyder som I rigtigt har hygget jer. Og vær du bare glad for du har sådan nogle dejlige forældre som du kan savne sådan :-) Og weee- Isager garn :-) Du må lige høre Lone ad om hun ikke skal med i strikkecaféen på Caféministeriet på et tidspunkt ;-)
SvarSletPs. Jeg savner dig også. *snøft*
Haha, årh ja, for pokker! Garnet er jo lige vand på din mølle (plask plask plask) :-D
SvarSletPs. Nååårh (sender et kram og en brownie fra Tartine hele vejen til Fredrik Bajers Vej 7G, Kontor G something-something) ;o)